Zastosowanie orzechów w diecie

Zastosowanie orzechów w diecie

Większość z nas to wielkie łasuchy, które nie potrafią sobie odmówić wszelkich łakoci. Z myślą o takich  osobach jak i naszych najmłodszych coraz więcej takich łakoci trafia na rynek nie tylko w formie słodyczy ale także dodatków do śniadań czy kolacji.

Kremy i masło orzechowe w kuchni

krem orzechowyWiększość z nas lubi słodycze i trudno nam odmówić wszelkiego rodzaju słodkich przekąsek. Często do zrobienia słodkiej kanapki wykorzystujemy krem orzechowy, ale czy to jest jedyny sposób w jaki możemy go wykorzystać? Okazuje się, że nie i nie chodzi tu o samo jedzenie kremu łyżką. Kremy orzechowe jak i orzechowe masło znajdą swoje zastosowania w różnych deserach i ciastach. Krem orzechowy od masła różni się smakiem i kolorem. Masło orzechowe jest bardziej słoną przekąską niż słodką i posiada jasny musztardowy kolor, krem orzechowy natomiast jest bardzo słodki o kolorze ciemnobrązowym, jak ciemna mleczna czekolada, ale nie można mylić go z kremem kakaowym lub czekoladowym. Dlaczego warto je używać? Masło orzechowe to nic innego jak orzechy zmielone na gładką masę. Orzechy mają dużo pożytecznych właściwości, dlatego warto spożywać te produkty i mieć je w swojej kuchni. Pośród Zalet orzechów możemy wymienić chociażby takie, jak korzystny wpływ na pracę serca, poprawienie kondycji włosów, skóry i paznokci, posiadają właściwości przeciw zapalne, Korzystnie wpływa na nasza kondycję układu nerwowego i pamięci. Zastosowanie Orzechów trafia obecnie do wielu planów dietetycznych.

Kremy i masła orzechowe zawierają wiele pożytecznych składników, dlatego warto używać tych produktów. W swoim składzie zawierają białko, błonnik, kwas foliowy, związki mineralne, witaminy B i E. Wbrew pozorom masło orzechowe przyśpiesza proces spalania tłuszczy co za tym idzie wspomaga proces odchudzania.